Wedstrijdverslag 16 juni

Na een slechte generale een goede uitvoering. Dus hupsakee gaan met die banaan. Korte broek lekker vet insmeren, zonnebrilletje en petje op en op naar de tweede geepwedstrijd,
Opgewekt zoals altijd ivm het mooie weer en iets hogere watertemperaturen werden de hengels klaar gemaakt. Het uitzicht was weer fenomenaal. Vreemd dat het minder druk was dan de afgelopen keren.
Zelf ben ik al diversen keren geweest en stonden we toch gemiddeld met ene 25 a 30 man langs de waterkant. Maar goed….. we hadden plek. Nu was dat niet zo moeilijk.
6 man hadden zich opgegeven en eentje meldde zich op het laatste moment af. But…… the show must go on……….. Met 4 man aanvang wedstijd. Opa Gerard kwam iets later.
Is die dag nog op de zeebaars en andere visserij geweest. Helaas was ook dat geen groot succes. Laten we hopen dat het met ons beter gaat.
Nou……………………….die hoop was terecht. De eerste ingooi gelijk beet met een mooie snok… Helaas  gemist. Maar het gevoel en de geep was er.
Ten opzichte van de vorige keer, was er een redelijke stroming en zag je beweging in het water, dus dat was de eerste winst. Met beweging in het water bedoel ik je zag af en toe
Mooie kringen en sprong er een af en toe boven water als de dobber erin plonsde.
Minuten verstrijken kwartieren gaan voorbij, kwartieren worden uren. Geen beet geen Geep. Het zou toch weer niet………………..
Beet  Gerard  kleine run, daar bleef het ook bij. Aha weer beet dit keer bij Paul. Als een samoerai uit het water en een run…………….helaas pindakaas.
Terwijl de zonneaanbidders op de dijk langzaam hun stoeltjes inklapte en zich weer toonbaar maakten voor de buitenwacht en de zon langzaam achter de winmolens verdween,
tikte de tijd tergend langzaam voorbij. Persoonlijk was ik er klaar mee. Ik ben nu 9 x geweest om een geepje te vangen. 1 geepje vorige week. Na mijn brul nog 15 minuten. Een aanbeet bij Paul zijn dobber.
Trek trek niets doen Paul. Beetje lijn geven weer een trekje ietsje pietsje strak trekken, beetje ljjn geven en langzaam binnen draaien. Yes geland een heuse echte geep van 58 cm. Pfffffffffffffffffff eindelijk.
Dat tevens het laatste hoogte punt van onze viswedstrijd
Vandaar een simpele uitslag en klassement. De Dag kampioen de onbetwiste nummer 1 met een lekker flesje Rose en een geep van 58 cm is Paul Paree.
Hup inpakken en met gierende banden wegwezen. Effe eten douchen voetbal kijken en indutten  😊
Volgende wedstrijd is 13 juli in de sloot van Kor! Tot dan………..

Ruud de Ruyter