Wedstrijdverslag 23 september

2e wedstrijd in het kanaal. Helaas redelijke opkomst 6 deelnemers. Op zich erg jammer en onbegrijpelijk we zitten aan het einde van een tal van maatregelen.
Lekker weer. In de openlucht. Niet sjouwen met hengels en koffers. Vanuit de auto kun je vissen. Kortom onbegrijpelijk. Maar de 6 deelnemers hebben zich kostelijk vermaakt. Het weer was verrassend aangenaam en beter dan de voorspellingen, dus dat is weer mooi meegenomen.

18.00 uur start wedstrijd. Andre had in no time 9 visjes, terwijl de rest er nog maar 1 a 2 of zelfs geen visjes had. Maar dat veranderde gauw. Het mooiste is als je in het kanaal gaat vissen dat met een licht materiaal doet.
Match of spinhengel. Een beet van een donderkopje grondel of lompje is zeer verrassend. De hengel zwiept goed door. Haast zou je denken aan een maatse wijting of schar. Je haalt op de hengel buigt door, shit denk je dan, een krab of vast, maar dan komt er beweging in. Dit komt om dat deze visjes onder aan hun buik een speciale vin hebben waarmee die zich vast zuigt op de bodem. Dit maakt het toch weer speciaal. Ook grote klappen op je lichte stok van een steenbolk . Nu werden er gevangen van 17 a18 cm. Ook dat geeft een leuke actie. Wat denk je van een mooi zeebaars van in de 40 cm op een licht stokje. Dan lijkt het net of de standaard uit de stenen wordt getrokken. Oooho, we zijn er nog niet.

Wat dacht van een mooie paling van een kleine 60 cm. Helaas niet de beet niet gezien, maar Ad gaat zaterdag naar de opticien. Kortom een kostelijke avond met verrassingen.5 Oktober gaan we met de Theo de Westerschelde op hopelijk met meer deelnemers .Deze episode van Gepen, vissen in het sloot en kanaal zit erop. We gaan hier zeker mee door. Nogmaals met dank aan Cor van Sluis en Loep van de Zwan voor het verstrekken van de benodigde vergunningen. De uitslag
Nummer 1 Andre de Nooijer 194 cm
Nummer 2 Ruud de Ruijter 132 cm
Nummer 3 Ad de Jong 97 cm Fles wijn grootste vis Ad de jong met een paling 56 cm