Wedstrijdverslag 28 febr.

Wedstrijdverslag 28 -02

Na een zeer onstuimige periode van veel storm en regen kwam de ingelaste wedstrijd datum 28 februari snel dichtbij. Ikzelf had mijn bedenkingen of het wel door zou gaan de dag ervoor was het een hele middag regen met natte sneeuw een ijzige kou plus wederom een toenemende wind.

Het gebeurde dan toch in een luimende wind wel fris, maar……………..droog stonden we enigszins teleurstellend aan de kade om aan boord te gaan. 8 man hadden we aan boord, tenminste op papier
er werd nog om 08.00 uur een ziekmelding doorgegeven. Dus nog meer mineurstemming 7 man.
We zullen maar denken dat de overige leden alles met carnaval hebben gegeven en dat ze nog steeds aan het bijkomen zijn. Dit was jaren geleden dat er zo lage opkomst was. Hopelijk gaat dit snel veranderen want voor zulke opkomsten doen we het niet voor. Daarvoor zijn de kosten te hoog.
Na deze bittere pil te hebben ingeslikt en na een bakkie troost  en 1 thee gingen we de sluis in.
Verwachtings patroon qua visvangst was niet bijster positief, gezien het weer van de laatste dagen.

Maar allee he ook dat hoort erbij. Na het schutten richting Spijkerplaat.
Na  30 minuten waren we op bestemming aangekomen.  Onze vissers op vergevorderde leeftijd hadden geloot op het achterdek, zodat hun broze ledematen beschermd waren tegen de kou. De jeugd en werkende klassen zaten met hun kop in de koude  snijdende wind.
Wat een loting allemaal voor voordelen kan opleveren. Het traditionele geroep van onze voorzitter klonk weer als vanouds. “Gooien maar……………………….” Al redelijk snel kwamen de eerste vissen boven, op zich positief. Tegelijkertijd kwam ook de wind opzetten, dit was iets minder positief.
 Na 1.5 uur was er een break en tijd voor een heerlijk warm bakje erwten soep en 1 tomaten creme soep. Dat fietste er wel in. Na de soep verder met nog mee toenemende wind en helaas minder vis voor de meesye van ons. Voor Paul niet die zat uit de wind en ving redelijk veel vis. Maar hoe vreemd het ook is. Peter zat  op bakboord zijde met zijn kop in de wind en ving ook veel vis. De rest minder. De vangst bestond voornamelijk uit wijtingen, scharren, botten, zeebaars en  een vijfdradige meun werd gevangen, plus een berg en echt een berg krabben. Het werd kouder en kouder de tijd verstrek en de meeste hadden na de soep nauwelijks iets gevangen. “Ophalen  ………………de tijd  is om inpakken en eten” Het is lang geleden dat ik blij was om onze  voorzitter dit te horen roepen.
We zijn op het gemakje terug gevaren naar de sluis en gingen toch trots omdat we deze weersomstandigheden getrotseerd hadden naar huis.

Uitslag wedstrijd
Peter                                    nummer 1   met 281 m
Paul                                      nummer 2   met 230 m
Ruud                                    nummer 3   met 147 m
Adri                                       nummer 4   met 133 m
Andre na hertelling        nummer 5   met 087 m
Gerard                                 nummer 6   met 083 m
Leo                                        nummer 7   met 077 m

De grootste vis ging naar Peter met een bot van 31 cm
Kijk nu de website naar de volgende datum deze site is nu 100% bijgewerkt.
JB Conger

Volgende wedstrijd is op 12 maart met de Ms Theo op de Westerschelde en dan maken we er een mooi visdag van.