Wedstrijdverslag 02 december

Wat een mooie hobby hebben we toch. Vorige week een dag op kantoor geweest. Een prachtige visdag met veel vis gehad.
Afgelopen maand met de Pollutio eruit geweest. Dit was een grote mannenzeetje  met grauw weer flinke rollers en een verkeerde wind
Maar wel met een lading  vis. Even een dagje werken en jawel weer met de Theo eruit voor ons laatste bootwedstrijd van het jaar.
Gisteren was het een gure koude winderige/stormachtige dag. Nou als dat woensdag ook zo is dan kunnen we het schudden en liggen we in de buitenhaven.
Op zich ook niet erg, want ook daar wordt er volop vis gevangen. Maar zie woensdag 07.50 uur in het donker opstappen in de binnen haven.

Droog, geen regen geen wind geen controles. Hup de sluis in.  Theo even met ons overleg gehad, waar we willen vissen. Natuurlijk was dat een inkoppertje In koor “Waar de meeste vis is”. Theo is beperkt op de Westerschelde waar hij mag vissen. Richting Oranje molen, de W10 of Spijkerplaat. Ik vertelde hem hou de kosten laag en vaar naar de Spijkerplaat. Kleine discussie ja maar….. vandaag veel stroming dan moeten we weg. Klopt ,bij de W10 zal het ook stromen.
Beste Theo, we kunnen van 9 tot 13.00 uur onze wedstrijd vissen, Daarna hapje eten. Jawel na het eten begon het rete hard te stromen en kon
je nagenoeg zelfs met 400 gr lood niet meer vissen. Maar na drie kwartier konden de hengels weer uitgegooid worden.
Even terug naar de wedstrijd. Helaas 9 man aan boord een klein clubje dus. Maar niet minder fanatiek maar toch heel gezellig,
Peter had vandaag een dubbele taak, naar de ouderen zorg, vervulde hij de rol van onze voorzitter. Peter zorgde voor dat iedere zijn mondkapje op had
Peter ruimde het bestek en bordjes op voor de ouderen die klaar waren met eten. Want de oudjes waren weer al vergeten dat  ze na het eten
hun bordjes moesten opruimen .Peter ging met de nummertjes voor de loting , deed de uitslag omroepen, prijsuitreiking. Er was zelfs nog tijd over
voor bingomaster en een spelletje bingo voor de oudjes. Hoe was de wedstrijd. Nou die was beregoed. De ene dikke schar na de andere werd er gelapt, grote dikke wijtingen werden binnen gedraaid. Vlak zeetje, geen wind kortom een fantastische dag.
Vorige week werd er een kleine 90 meter vis gevangen nu met een kleinere groep 86 meter vis. Vandaag een schitterende dagkampioen met afstand de beste visser vandaag.
Ronald viste tijdens de wedstrijd 1614 cm bij elkaar.
Glunderende gezichten aan dek. Dit was de laatste bootwedstrijd van het jaar. Er staat nog een strandwedstrijd op de rol en dan is het jaar afgesloten.
De kampioen is bekend maar dat komt in het laatste verslag van 2020. De prijsuitreiking en ledenvergadering wordt gehouden in 2021. Dit kan in januari of februari zijn. Dat ligt eraan wanneer de horeca weer open mag. Zodra er gelegenheid is zal de uitnodiging de deur uitgaan.
De uitslag
Nummer 1      Ronald Meulpolder     1614 cm vis
Nummer 2      Peter Oosterling          1093  cm vis
Nummer 3      Rinus Pikkaart              1025  cm vis
Nummer 4      Paul Paree                      952  cm vis
Nummer 5      Gerard van de Knijff     931   cm vis
Nummer 6      Ruud de Ruijter             910   cm vis
Nummer 7      Piet Wagenaar              830   cm vis
Nummer 8      Dies de Jonge                758   cm vis
Nummer 9      Ad de Jong                     390   cm vis
Grootste vis Ronald met een vette wijting van 35 cm.

Groet JB Conger