Wedstrijdverslag In de sloot van Kor 10 augustus

Eerder las u al over mijn enthousiasme voor deze wedstrijd. Het bijzondere was het vroege tijdstip  en het was een bijzondere dag. Zes uur ging de wekker af. Hup, plens water over het gelaat en op naar de plek van Eden. Na weken bagger weer, eindelijk een mooie dag. Bij aankomst werden we al verwelkomt door een mooie zon die zijn uiterste best deed  om de laatste schemeringen te verdrijven. Door een spontaan samengesteld orkest bestaande uit de Rietfluiter en zangfluiter, merel,  Leeuwerik ondersteund door een mooie baspartij van de Koekoek werden we ontvangen. Bladstil, het water als een spiegel en schaduwen van de rietkragen weerspiegelde de mooiste figuren. De dauwdruppeles vielen ritmisch in het water en het gras was bedekt onder een kristalgordijn van dauwdruppels. Waar waren we beland. Welk idyllisch gebied waren we terecht gekomen  Eden? Ardeche, sprookjes bos, nee, mensen gewoon in de Sloot van Kor op Walcheren. Iedereen stond ondanks het vroege uur fris en fruitig te wachten. Ook dat is wel eens anders geweest. Voor dit speciale moment was er ook een klein ontbijtje verzorgd. Nou hoe kun je beter de dag beginnen. Zeven uur startsein ineens werd alles wreed verstoord, dobber gingen in het water, voerballen plonsden erin. We zijn begonnen. De minuten vestreken na 5 minuten had ik mijn eerste gevangen, Gerard volgden niet veel later. De zon had gewonnen van de nachtschemer en liet zich goed zien. Heel af en toe hoorden je een schreeuw Yes……..  en ook een Ohhhhh sh……..t. Om ongrijpbare redenen werd er niet veel gevangen. Wel een mooie beet op mijn karperstok. Helaas geen karper maar wel een mooie baars van 22 cm. Zo’n baars is een mooie gekleurde vis, oersterk en een echte roofvis.Waar kwam nou dien ohhhhhhh sh……t vandaan. We werden vlug uit de droom geholpen. Peter had een karper aan zijn peurstokje. Toch nog een poosje kunnen drillen.U raad het al na enkele minuten pffft haakje eraf. Peter vertelde dat het wel een karper was van  30 cm. Oei..   maar 30 cm dan rijs gelijk de vraag op was het materiaal pech of was het haakje niet goed geknoopt.

Na een discussie van 10 minuten waren we er nog niet uit. Maar het was wel een sappig moment. 10.00 uur einde wedstrijd. De telling was snel klaar en met een aparte uitslag.
Nummer 1  Ruud de Ruijter             5 vissen   25cm
Nummer 2 Peter Oosterling             1 vis          5 cm
Nummer 2 Andre de Nooijer           1 vis          5 cm
Nummer 2 Edward Hoosemans      1 vis          5 cm
Nummer 2 Gerard vd Knijff             1 vis          5 cm
De fles voor de grootste vis werd deze keer niet uitgereikt.
De volgende wedstrijd wordt hopelijk ook een mooie. Als het mee zit gaan we een keer uitwijken naar het Schelde Rijnkanaal Lekker met de feederhengel of karperhengel op grote brasem snoekbaars fint, meervallen etc etc. Dus mensen het is nog niet zeker maar wie weet……………………………..
JB Conger