Vissersproatje

\Wedstrijdverslag van woensdag 5 februari.

Woensdagmiddag, speeltuintje Zoutelande. 16.45 aanvang de tweede strandviswedstrijd. Alles zat mee na een stormachtige week was het nu nagenoeg windstil. Wind in de rug en kraakhelder weer.
Gunstig tij, kortom alle factoren aanwezig  om er een mooie wedstrijd van te maken. Dan valt alles in een keer niet op zijn plaats. Deze ronde een tegenvallende deelnemersveld en een slechte vangst.Je kunt hier over nadenken; Hoe kan dit nou Alle factoren zijn gunstig……Iemand die het weet mag het zeggen.
Maar goed, handen uit de mouwen met 7 man bepakt en bezakt naar het strand. Eenmaal opgetuigd wachten op een bescheiden roep van voorzitter.
Goooooooooooien maarrrrrrrrrr. Het duurde bij de meeste een tijdje voordat de eerste vis boven kwam. Paul had al vrij snel 3 vissen gevangen.
Andre twee en de meeste zaten op 1 vis. Voor de wedstrijd kon het nog alle kanten op. Dre kwam op drie visjes Ruud op 2 Paul bleef op 3.
Uit ons gezichtsveld waren Adri Rinus Martin en Gerard met hun eigen competitie bezig, waarvan Rinus op kop ging.
Het laatste uur werd spannend, het hele veld lag dicht bij elkaar. Dre ving zijn 4e visje, ik inmiddels op visje 3, Paul bleef op 3 overig veld geen kijk op. Nog 1 minuut schalde er over het veld. Na een ongelofelijk grote beetregistratie mijn 5 meter stok, dacht ik yes kabeljouw/ mooie gul grote zeebaars of grote tong, misschien een winterhaaitje. Potverdorie wat een beet. Hartslag naar 180. Ik wilde mij hengel pakken en niets meer.
resultaat drie lege haken. In de laatste minuut een klein trekje, ophalen en jawel een scharretje dus op 4 visjes. Die van mij waren groter dan  die van Andre  dus virtueel op de eerste plek.
Immers Martin had iets gevangen en Paul bleef stranden op 3. Nu afwachten wat de anderen hadden gedaan.
Bij het reddingshuisje even nakeuvelen en de stand noteren. Rinus bleek het net iets beter gedaan te hebben en had 5 visjes en was de dag kampioen.

Mijn gedachten ging even terug naar het moment van die waanzinnige aanbeet. Oh wat als………………… Tja mooie gedachten die elke visser wel herkent.
Dat blijft het mooie onbevangen en het ongewisse “het waarom… van het vissen.” Dat maakt het vissen zo onvoorstelbaar leuk.

Hieronder de uitslag
Nummer 1    Rinus                  119 cm
Nummer 2    Ruud                    96 cm
Nummer 3    Andre                   93 cm
Nummer 4    Paul                      76 cm
Nummer 5    Adri                      71 cm
Nummer 6    Gerard
Nummer 7    Martin                 0 cm
Paul had de grootste vis  27 cm en daarmee de fles wijn gewonnen.
Hopelijk de volgende strandwedstrijd meer deelnemers.

Volgende wedstrijd is op 28 februari met de Ms Theo op de Westerschelde en dan maken we er een mooi visdag van.